Booster Kids - Søndag 15. mars 2020

For femte år på rad arrangerer Boosterkonferansen, i samarbeid med Lær Kidsa Koding og Bergen Offentlige Bibliotek, utviklerkonferanse for barn. Konferansen avholdes på Scandic Bergen City Søndag 15. mars 2020. Det blir kurs for ulike aldersgrupper og et sterkt faglig innhold, akkurat slik en god konferanse skal være!

11.00 - Registrering av deltagerne starter

Alle deltagerne må registreres og få navneskilt.

12.00 - Kick off!

Det blir selvsagt en felles åpning i år også, mer info følger!

13.00 - 16.30 Koding for de minste

Siv Hollup, Kjersti Sveen

Her blir det kodeprinsipper både med og uten koding. Bli med inn i datamaskinen og utforsk hvordan datamaskiner virker gjennom ulike aktiviteter. Jobb sammen med andre om å programmere en robot. Vær roboten og utfør programmet, eller lag oppgaver på tegnestasjonen. Vi har satt sammen aktiviteter som kan passe både for de yngste og de litt eldre. Trenger du å kunne skrive for å kunne kode? Selvsagt ikke! De aller minste (4-5 år) må ha med seg en voksen de litt eldre bør ha en voksen nært tilgjengelig og er med så lenge det er morsomt. For kodedelen bruker vi Code Studio, her kan man kode både på PC og pad. Man må kunne lese, eller ha med seg en voksen som kan hjelpe med den biten:)

Målgruppe 5+, 40 plasser

13.00 - 16.30 BBC micro:bit

Bjørn, Torstein og Eivind Hamre

Micro:bit er en mikrokontroller som er laget for å lære barn programmering. Vi skal programmere den med kode-blokker, akkurat som Scratch. I workshopen vil du lære litt om micro:biten og hvordan du overfører programmer til den. Gjennom forskjellige oppgaver vil du lage dine egne programmer til den som du kan kjøre på en micro:bit. Du må ha med din egen PC og lader, men micro:bit får du låne når du kommer.

Målgruppe 10+, 30 plasser

13.00 - 16.30 CTF

Erik Vetle Larsen og Jarle Børven

Hva er et flagg? Kom og finn ut! I korte trekk: Capture The Flag er en konkurranse hvor deltakere blir utfordret med tekniske problemstillinger, gjerne sikkerhetsrelaterte. Hver utfordring du løser gir deg poeng, så jo mer du hacker, jo mer poeng får du. De tekniske sårbarhetene vil involvere utfordringer innenfor IT-Drift, Reverse-Engineering, Server-hacking, Web-applikasjoner og mye mer. Kom ikke for å vinne, men for å lære! Du må ha med din egen PC og lader

Målgruppe 13+, 20 plasser

13.00 - 16.30 Scratch

Kristian Botnen

Scratch er er verktøy der vi lager programmer på en måte som kan minne om Lego. Vi plukker de programbrikkene vi vil bruke, og setter de sammen slik at programmet vårt gjør det vi har lyst til. Scratch fungerer i nettleseren, og er spesielt utviklet for barn mellom 8 og 16 år. Det finnes mange forskjellige programbrikker i verktøykassen, og vi kan gjøre mye gøy ved å sette sammen brikkene på forskjellige måter.

Målgruppe 9+, 25 plasser

13.00 - 16.30 Lego Boost

GOOGLE DEVELOPER GROUP

Vi skal lære om roboter og koding med Lego Boost. Lego Boost er en interaktiv plattform for å lære koding ved hjelp av legoroboter. Vi skal leke, bygge og kode legoroboter. Opplegget passer veldig bra for de som ikke har programmert så mye før, men som har lyst til å lære. Vi stiller med Lego Boost kits, men husk å ta med en tablet eller telefon for å kunne delta i programmeringen. Opplegget vil være basert på samarbeid da vi ikke har nok Lego Boost kits til alle.

Målgruppe: 7 til 10 år, 30 plasser

13.00 - 16.30 Webutvikling

Det er bare fantasien som setter sperrer for hva du kan lage i en webside :) Bli med å bruke Html, css og javascript for å bygge ditt digitale drømmehus i akkurat de farger og størrelser du ønsker. Se hvordan omgivelsene rundt huset ditt endrer seg når du gjør handlinger i websiden... dette blir gøy!

Målgruppe 11+, 20 plasser

Man blir sulten av å kode, så ca kl 14.00 blir det servert lunsj.

Vi har kaffekrok for foreldre under hele konferansen. Når barna er i gang med kodingen igjen etter lunsj (ca kl 14.30) blir det informasjonsmøte her om Lær Kidsa Koding og Boosterkonferansen for foreldre og andre interesserte.

Ta gjerne kontakt med oss på kids@boosterconf.no om du har spørsmål om Booster Kids!